Telliskivisse lisandus glamuuri täis kontsertkõrts Gläm

Telliskivi G-hoones avati kontsertkõrts Gläm, mille taga on Eesti restoranide ja meelelahutusmaastiku kogenud tegijad Paap Toonela ja Kristi Punnisson. Glämi mahub ligi 300 külalist, kelle õhtu algab toiduga ning kasvab loomulikult meeleolukaks peoks.
Glämist saab kindlasti Telliskivi täiesti uus tõmbenumber, mis toob siia uued tuuled nii ürituste kui ka linnaku külastajate segmentide vaates. Mahutame 280 istuvat külalist ning 400-500 inimest kontserdiõhtutel,” lubas enam kui 20 aastat ürituskorraldusmaastikul töötanud Kristi Punnisson.
Läbi kahe korruse paikneva kontsertkõrtsi olulisim element on lava, mis on vaadeldav igast ruumi nurgast. Glämi sisekujundus kombineerib sajandivanuseid paekiviseinu, tumedat puitu, hubaseid raamaturiiuleid, ootamatuid kaunistavaid tekstiile ja kujunduselemente pakkudes kokku suursugust eklektilist ruumielamust.
Telliskivi TLNi üürisuhete juhi Katrina Šokmani sõnul on Telliskivist kujunemas paik, kus töö, elu ja vaba aeg kohtuvad täiesti uuel tasandil. “Toome siia ettevõtted, kelle sümbioos loob rohkem kui lihtsalt ärikeskkonna – see kujundab kogukonna, mis pulbitseb hommikutundidest hilisõhtuni. Gläm on suurepärane näide sellest, kuidas toit, meelelahutus ja loominguline energia saavad kokku ühes ruumis, pakkudes lisandväärtust kogu linnaku arengule. Koos samas hoones end juba sisse töötanud restoraniga Moon luuakse linnakusse uus toitlustuse ja meelelahutuse raskuskese.“
Glamuurne kõrts, mis toob Tallinna uue mõõtme
Gläm on oma loojate sõnul glamuurne kõrts – koht, kus saab nautida Prantsuse brasserie klassikuid Eesti kastmes, lisaks rikkalikku joogivalikut ja elavat muusikat. See on õhtusöögist peoni kulgev elamus. „Inimesed ei taha enam oodata südaööni, et kuhugi minna. Ööklubide ajastu on mõnes mõttes läbi. Meelt soovitakse lahutada kvaliteetsemalt. Üks mõnus dinner, mis kasvab loomulikult meeleolukamaks, on ideaalne kombinatsioon,“ selgitas Punnisson, kust tuli äratundmine ja taju, et just taolisest kohast on Tallinnas puudu.
Glämi laval võivad üles astuda Eesti tuntuimad artistid seinast-seina. “Alates Swingersist kuni Terminaatorini, James Wertsist kuni Koit Toomeni,” näitlikustab Punnisson. “Lava on piisavalt atraktiivne, kuhu saab paigutada palju erinevates variatsioonides programmi”
Kaks kogemust, üks visioon
Kristi Punnisson on olnud Eesti ürituskorralduse esirinnas üle 20 aasta. Tema käe all on sündinud ja arenenud sellised legendaarsed peopaigad ja restoranid nagu Chicago, Club von Überblingen, Vatican, Bastioni Aed, Urban Bar ja Clazz. Ta on loonud ja juhtinud kohti, mis on määranud ajastu ja toonud Eesti meelelahutuskultuuri uusi tuuli ja trende.
Paap Toonela nimi on hästi tuntud restoranimaailmas – tema osalusel on edu saavutanud mitmed armastatud toidukohad, sh Pööbel, Stalker ja St Vitus, mis on muutunud Tallinna söögisõprade vaieldamatuteks lemmikuteks. Toonela tugevus on oskus ehitada üles kohad, mis pakuvad nii head toitu kui ka seltskondlikku väärtust.
„Meie taustad täiendavad teineteist – Kristi oskab luua erakordseid elamusi ja mina olen tugev köögi- ja joogipoolel. Sellest kooslusest sünnibki Gläm – midagi, mida Tallinna öö- ja söögikultuuris veel nähtud ei ole,“ ütles Paap Toonela.
Telliskivi – Tallinna uus süda
Gläm sünnib ajal ja kohas, kus kogu linnaruum kihab muutustest. Telliskivi on praegu Tallinna kõige kiiremini arenev piirkond, kus loomelinnaku loominguline energia, Telliskivi TLN-i ärilinnaku arendused loovad kokku unikaalse sünergia. Piirkonna eeliseks on Tallinna olulisim transpordisõlm Balti jaam, mis võimaldab hõlpsat ligipääsu üle kogu Tallinna ja üle kogu Eesti.
„Kui kesklinn ja vanalinn arenevad pigem tasa ja targu, siis Telliskivis on toimunud ja toimumas plahvatuslik areng. Meie jaoks oli kohe selge, et just siin peab sündima uus tase Tallinna restorani- ja meelelahutusmaailmas,“ lisas Punnisson.
Gläm asub ajaloolises, täielikult restaureeritud G-hoones, kus on säilitatud ajaloolised paekiviseinad ning kaarjad aknad. Hoone arhitektuurne lahendus on valminud koostöös Peeter Pere Arhitektidega.